Beachvolleybal Leimuiden

terugblik

De natste spelen ooit!

 

De 15e editie van de beachvolleybal Leimuiden zal de boeken ingaan als de natste spelen aller tijden. Op zaterdagmiddag moest voor het storten eerst nog het plein worden leeggepompt, bij opbouw op zondagmorgen waren er al wat buien.

De voortekenen waren minder dan de voorspellingen. De buienradar zag er na 10.00 uur al een stuk beter uit, maar dat beeld schoof steeds door.Om 10.00 uur werd de 1e ronde nog niet gespeeld, een kwartier later konden de eerste wedstrijden erop. Maar even later zat iedereen weer binnen vanwege de regen. Van de 32 speelronden zijn er uiteindelijk 9 niet verspeeld, dus een dikke 25% niet gespeeld.  En bleken de echte liefhebbers vooral in de B poule te zitten, de teams de Meiden en Veld 20 speelden gewoon in de stromende regen.

Veld 20 speelde daardoor alle geplande wedstrijden, sommige teams zaten ook maar 1x stil, andere teams hadden 3 uitgevallen rondes. Daardoor was een oprecht competitieverloop onmogelijk en wordt de uitslag 2011 geschrapt, dus geen promotie/degradatie.

Uiteindelijk hebben we om kwart voor 5 nog wel een finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van poule A, de Acacialaan en Damoklus. Deze strijd werd gewonnen door de Acacialaan, waardoor zij de wisselbeker voor een jaar thuis mogen poetsen. Mooi in het verslag van het Witte Weekblad de instelling van Damoklus, het gaat niet om de knikkers, het gaat om het spel.

Door de vele regen bleef het publiek grotendeels thuis, wat begrijpelijk is. Maar bij de deelnemers leefde na afloop toch het gevoel dat het een mooie dag is geworden, waarbij ook naar boven komt drijven (om in de sfeer te blijven), dat het die dag niet om volleyballen gaat. Samen met je teamgenoten plezier hebben, praten, drinken, andere mensen ontmoeten en bijpraten. Leimuiden ontmoet Leimuiden op het plein.

De afterparty met DJ Twan was ouderwets, dik feest met zn allen! De bijdragen van Jochen de Bakker en Jimmy aan "sex met die kale" was onvergetelijk. Zoals gebruikelijk sloot Ruud Turk om 22.00 uur zn ogen en om 01.00 uur de bar. 

De eindconclusie van de dag, wat hebben wij het de eerste 14 jaar toch enorm getroffen. Maar volgend jaar gewoon weer op de laatste zondag van augustus, dus 26 augustus 2012.